4 Aralık 2013 Çarşamba

Saç uçlarını nemlendirmek için gliserin


Gliserinin kimyasal yapısı nedeniyle suyu tuttuğu ve bu sayede nemlendirici kremlerin içinde, evlerde kullandığımız sabunların, bulaşık deterjanlarının çoğunda kullanıldığı biliniyor, ancak gliserinin kullanımında en dikkat edilmesi gereken suyla birlikte kullanılması. Eğer ortamda su yoksa sizin cildinizi veya saç için kullanıyorsanız saçınızı daha çok kurutacağı gerçeği.
Saçlarımın uçlarındaki kuruluğa fazlasıyla takmış olmamdan dolayı pek çok şey denedim. Ve etkisini gözlemleyebilmek için ne kullanıyorsam en az beş kere şans veriyorum.
Gliserini saç uçlarını nemlendirici olarak kullananların yorumlarına dayanarak bir kapak gliserini yaklaşık bir bardak kadar suyla karıştırıyoruz ve banyodan sonra nemli olan saç uçlarımıza sürüyoruz. Dediğim gibi kuru saç uçlarına sürerseniz saçlarınızın içinde barındırdığı nemi de kendine çekip saçlarınızı daha da kurutabilir gliserin. O yüzden ıslak ve nemli saç uçlarına sürüyoruz ve yediriyoruz sulu gliserin karışımını. Gliserin ve su beklediğinde suyun içinde pütür pütür bişeyler görebilirsiniz o yüzden her kullanımdan önce bir güzel çalkalanması gerekiyor.
Gelelim kullandım da ne oldu kısmına. Gliserinin yaklaşık iki ay kadar kullandım. Suyla seyreldiği için saçlara yağlı bi his vermiyor, ağırlık yapmıyor. Sadece banyodan banyoya kullanıyoruz. Ancak benim saçlarımı uzun süre kullanmama rağmen yumuşatmadı, nemlendirmedi. Benim için ha var ha yok, hiçbir etki bırakmadı saçlarımda. Maalesef saçlarım için aradığım ürün bu da değilmiş.

Saç uçlarım için kullandığım diğer yöntemlerden;

Sarıkız saç serumu için şurayı,
Bebe yağı için şurayı,
Badem yağı için şurayı,
Zeytinyağı için şurayı,
Argan yağı için şurayı tıklayınız…

2 yorum:

  1. bendede gliserin ilk zamanlardaki etkiyi vermiyor malesef.. şu boyalı saçların uçlarının kurumasına kalıcı bir çözüm bulamadım:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ne kullansak saçımız alışıyor galiba, bir süre sonra etkisi kayboluyor. Benimki boyasız yine de kupkuru :)

      Sil