4 Aralık 2013 Çarşamba

Saçlar için argan yagı


Saçlarım için kullandığım en pahalı ürün argan yağı olsa gerek. O yüzden komple saçlarıma uygulamıyorum. Sadece banyodan sonra uçlarına tıpkı serum gibi sürüyorum. Bitmesin diye de gıdım gıdım kullanıyorum.
Ben watsons’lardan shiffahome markasının argan yağını aldım. Başka bir marka denemedim, internetten almadım. Çünkü internetten bişey elime ne geleceğini bilmiyorum o yüzden görerek almayı tercih ediyorum her zaman.
Argan yağını yaklaşık dört aydan beri her banyodan sonra kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Sadece uçlarına çok az miktarda sürüyorum. Argan yağını uzun süreden beri kullanmamım nedeni memnun kalmam. Saç kırıklarımı çok azalttı, uçları nemlendirip, püskül püskül olmasını engelledi. Sağlıklı görünmesini sağladı. Ancak kullandığım şampuanların hakkını yememem gerek. Banyodaki üç çeşit şampuanın her birinin saçlarım üzerindeki etkisi çok farklı. Saçlarımdaki yumuşaklığı, parlaklığı sadece argan yağına bağlayamıyorum o yüzden.
Yani ne kadar çeşitli ürün kullanırsanız kullanın, ne yaparsanız yapın bazen değiştiremiyorsunuz. Bütün bu yaptıklarım yılların birikimi esasında. Her birini aynı anda uygulasaydım kafamda saç kalmazdı heralde. Saçlarınız ışıl ışıl olsun, sağlıkla uzasın, parlasın istiyorsanız mutlu olmaya bakın. Ben ne zamanki çok mutluydum saçlarım da güzeldi, cildim de. Ama hayat size her zaman mutluluk getirmiyor maalesef, ne yaparsam yapayım bazı gerçekleri değiştiremedikten sonra saçlarımla uğraşmaya devam ederim :)

Saç uçlarım için kullandığım diğer yöntemlerden;

Sarıkız saç serumu için şurayı,
Gliserin için şurayı,
Bebe yağı için şurayı,
Zeytinyağı için şurayı,
Badem yağı için şurayı tıklayınız…

2 yorum:

  1. Saçınızı temizledikten sonra sadece saç uçlarınıza yağ sürdüğünüzde, o yağı sonradan da su ile durulamak veya şampuan ile temizlemek gerekiyor muydu?

    YanıtlaSil
  2. Sadece 1-2 damla kullandığımız için tekrardan yıkamaya gerek olmuyor. Saç emiyor zaten çok az olduğu için.

    YanıtlaSil