4 Ocak 2014 Cumartesi

Neden hiç takipçim yok?


Bakıyorum birkaç yılda benim 2 ayda yazdığımdan daha az konuya sahip blog sahiplerinin birçok takipçisi ve bir sürü aldığı yorum var. Benim de kendime özeleştiri yapmamın vakti geldi bence. 2 aydır blog yazıyorum ve elimden geldiğince güncel tutmaya çalışıyorum ama neden hala bir kişi bile yorum yapmadı, beğenmedi veya takipçim olmadı?

Kendimce bulduğum bazı nedenler var. Birincisi benim internette blog yazmak ve diğer blogları takip etmek için tek vaktim 18.30 ile 20.00 arası yani bir buçuk saat gibi bir vaktim var. Bu arada hem yazılarımı yazmak hem de diğer blogları takip etmek çok mümkün olmuyor. Bu yüzden diğer blogları takip edemiyorum, onlara yorum yapamıyorum ve bloğumun adresini yazıp ben de şöyle bir blog yazıyorum uğrarsanız, eklerseniz sevinirim diyemiyorum. Kısacası reklam yapamıyorum :)

İkinci nedenim arkadaşlarıma bir blog yazdığımı söylemedim. Kendi kendime keşfedilmeyi bekliyorum :P Gerçekten de bir blog yazdığımı ne arkadaşlarım ne de ailem biliyor. Eğer bir gün başarılı olursam o zaman söylerim diyordum ilk yazmaya başladığımda, bakalım zaman gösterecek.

Üçüncü nedenim, sosyal medya olayını kullanmıyorum. Arkadaşlar zaman o kadar kısıtlı ki şöyle bir gün oturup doya doya bloğumun üzerine düşemedim maalesef. Facebook, twitter ve instagram’da ise yine maalesef hesabım yok. Yani yine duyuramıyorum bir bloğum olduğunu.

Benim için dördüncü ve son neden youtube videoları yapmıyor oluşum. Youtube videoları yapmak takipçiye sahip olmak için en kolay yollardan biri. Tabiki hemen bir video yaptım takipçileri kaptım olayı yok. Emek ve zaman harcayıp birçok video yapmak, insanların sizi sevmesi, yaptığınız videonun bir şekilde insanlara faydalı olması ve insanların sizin videolarınızın devamlılığının olacağına inanmış olması gerekiyor. Böylece takipçi sayınız artıyor.

Bakın unuttum, bir diğer neden ise çekilişler yapıp hediyeler dağıtmak. Ben de çekiliş yapacağım ama bunun için de takipçilerimin olması lazım değil mi ama :)


Neyse ben elimden geldiğince vakit buldukça bloğum için uğraşmaya devam edeceğim. Umarım bu sene içinde fark edilirim :)

8 yorum:

  1. ahaha google'a takipçim yok yazınca senin sayfan çıktı:) ben açalı çok olmadı ama diger kısımlarda tam olarak aynıyız :(( moral bozucu bi durum olsa da yılmak yok ! :D
    benim blogumda burada bakmak istersen hani :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) blogunu inceledim canım, henüz yeni başlamışsın. Umarım bol takipçilerimiz olur ;) tabi ki yılmak yok :D

      Sil
  2. merhaba :) blogunu yeni keşfettim takipteyim biz de yeniyiz takibini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  3. Tamda bu konuya bakarken sizin blogunuzu gördüm takibe aldım banada beklerim:)

    YanıtlaSil
  4. Sanırım herkesin ortak sorunu bu. Arama motoruna yazınca direk seninki çıktı. Blogunu takibe aldım hemen bana da beklerim🌸🌸


    freemys.blogspot.com

    YanıtlaSil