23 Ocak 2014 Perşembe

Turunç Reçeli


Son üç senedir turunç reçeli yapıyoruz. Daha önce ne denemişliğim ne de tatmışlığım vardı. Açıkçası ilk denememizde tadına bayıldım. Hazır şekerlemeler gibiydi, hem görüntüsü hem de tadı. Biz biraz uğraşarak kıvırıp ipe dizme yöntemiyle yapıyoruz. Tadına olduğu kadar görüntüsüne de önem veriyoruz.

Değişik bir kahvaltılık arayanlara, reçel sevenlere ve ben biraz uğraşırım sonunda nasılsa buna değecek diyenlere çok çok güzel bir reçel bu. Bir günde hazırlanmıyor, biraz uğraşmanız gerekiyor. Günlerce acısı gitsin diye suyunu değiştirmeniz gerekiyor ama sonuç gerçekten buna değiyor. Üstelik dışarda satın almak istediğinizde gerçekten pahalı bir reçel bu. Bense bahçedeki ağaçtan topluyorum. Yaklaşık 3-4 kilo turunçtan yapıyorum. Hepsini yiyip bitiremeyeceğimiz için pratik bir saklama püf noktası da vereyim size. Kabukları kazıyıp, ipe dizip, acılığı gidene kadar suda beklettikten sonra yiyebileceğimiz kadarını reçel yapıyoruz ve kalanını parçalara ayırıp buzluğa atıyoruz. Bittikçe yeniden reçel yapıyoruz. Tadında hiçbir değişiklik olmuyor, taze taze her daim yiyoruz.
                                       

Mutlaka denemelisiniz. Pazarlarda bulabilirsiniz. Ama eğer İzmir’deyseniz şanslısınız demektir çünkü burada her sokakta mutlaka turunç ağaçları bulunuyor, istediğiniz kadar toplayabilir, bol bol yiyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder