29 Ocak 2014 Çarşamba

Milföy hamuru


Milföy hamuruyla çok yeni tanıştım. Meğer büyük kolaylıkmış. Ancak ama ancak kat kat çok yağlı bir poğaça istiyorsanız bunu söyleyebilirim. Normal pastane poğaçası gibi değil bu. İzmirliler bilirler burada boyoz denen bir yağlı kat kat bir börek satılır. Bu böreğin içinde hiçbir şey yoktur. Milföy hamuru da bu boyozun arkadaşı bence. Tadı boyoz kadar güzel değil ama içine peynir koyduğunuzda değişik bir lezzet elde etmiş oluyorsunuz. Asıl güzel tarafı çok pratik, yarım saatte yapıp yiyebileceğiniz bir beş çayı veya kahvaltılık bu milföy.

Tarifine gelince içine maydanozla karıştırılmış peyniri koyup üçgen üçgen katlıyorsunuz. Üzerine yumurta sürüp biraz susam, biraz çörek otu ve benim en sevdiğim beyaz haşhaş serpip görüntüsünü de güzelleştiriyorsunuz. 180-185 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyorsunuz ve sonuç olarak süper kabarık, çıtır çıtır, kat kat milföy börekleriniz hazır oluyor.

Maalesef çok yağlı ve hamur işi olduğu için her ne kadar güzel olsa da çok fazla yemenizi öneremiyorum.





0 yorum:

Yorum Gönder