7 Ocak 2014 Salı

Haribo Peaches-Seftali



Bloğumda daha önce şampuan, krem yorumları yapmıştım. İlk kez bir yiyecek hakkında yazacağım. Tatlı tatlı konuşalım diye haribo şekerlemeyle başlayayım dedik, hatta bundan sonraki konum yine şekerleme olacak :)

Öncelikle haribo fanı falan değilim. Eğer ki jelibon alacaksam çoğu zaman “Jelibon” markasını tercih ediyorum. Ben ekşi jelibonların hastasıyım, ilk kez ekşi jelibonla teyzemin Almanya’dan getirmesiyle tanıştım, uzun süre arayıp tarayıp Türkiye’de bulamadım ve zamanla unuttum gitti. Ancak kader bu ya sonra Fransa’da kaldığım dönem tekrar buluştuk kendisiyle. Türkiye’ye dönünce yine vedalaştım. Haribo almış olmamın nedeni acaba o ekşi jelibonlardan biri mi diye düşünmem oldu. Maalesef yine hayal kırıklığı yaşadım. Kendisine muadil jelibon markasının aşağıda gördüğünüz halka şeklindeki şeftalili jelibonu var. Tadı birebir haribonun aynısı ve ekşi falan değil.




Şeftali tadının da hastası olmamam nedeniyle bayılmadım kendilerine. Tek güzel tarafı belki de yapay renklendirici içermediğini yazması, ayrıca meyve suluymuş. Üzerinde doğal meyve suyu mu içeriyor yoksa meyve suyu aroması mı yazmıyor. Şeftali tadında jelibon seviyorsanız tadına bakabilirsiniz.

2 yorum:

  1. turkiyede eksi limon tozlu jellibonlar ve sekerler bulunmasi cok zor...bir senedir burdayim ve daha once avrupada yasadim. orada heryerde eksi jellibonlar bulunuyo.. kesin birisi uretmesi lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle birisi b işe el atmalı, her denediğim jelibon hayal kırıklığı oluyor. Jelibona ne kadar anlam yüklediysem artık :)

      Sil