4 Mart 2014 Salı

Bir kabus olarak SAÇ NEZLESi (Trichodynia)



Öncelikle belirtmem gerek, ben bu işin uzmanı değilim, doktor, dermatolog vs hiç değilim. Ama bir söz vardır “damdan düşenin halinden damdan düşer anlar” diye. Ben de bu söze dayanarak deneyimlerimi paylaşacağım. Ben genellikle internette aradığımda aynı yazıları birbirinden kopyalayan insanlar görüyorum. Bu yazıyı o yüzden yazmayı düşündüm. Umarım faydalı bir yazı olur.

Saç nezlesi nedir?

Saç nezlesi dediğimiz şeyi araştırdığımda saç diplerinde tarifsiz bir acı, saçlı deriye acıdan dolayı dokunamama, saçları topladığınızda saç diplerinin acıması, bununla birlikte saç kaybı… kısacası saçlı deride tarif edilemeyen bir acı demek istiyorum. Latince ismi ise Trichodynia. Latince ismini ile aratırsanız bu konuda yabancı sitelerde daha çok kaynak bulabilirsiniz. Türkçe arattığınızda maalesef birbirinin kopyası yazılar çıkıyor.

Bu illete maalesef ben de yakalandım yıllar önce, saçımın sadece tepe bölgesinde yaşadım bu sorunu. Kafama dokunamıyordum, masaj yapayım geçsin diyemiyordum. Saç toplamak benim için hayal bile olamıyordu. Kafamı yastığa koyduğumda bile acı oluyordu.

Peki saç nezlesinin nedenleri neler?

Saç nezlesinin en temel nedeni ıslak saçlarla dolaşmak, banyodan sonra saçı kurutmamak. Bunun yanında saç nezlesini tetikleyen diğer nedenler ise;

-saçı şekillendireceğim diye sürekli ıslatmak,
-sık fön çektirmek, fön çekerken saçın çok çekiştirilmesi,
-sıkı sıkıya topuz yapmak, çok sıkı at kuyruğu yapmak,
-sürekli aynı saç modelini kullanmak,
-saçları uzun süre yıkamamak (özellikle de yağlıysa)i
-aşırı miktarda jöle, sprey, köpük vs kullanılması,
-saç derisini tahrip edecek derecede bakımlar yapılması,
-aşırı şampuan kullanıp, saç derisini kurutmak,
-BANYODAN SONRA SAÇI KURUTMAMAK.

Son maddeyi tekrar yazdım, çünkü en temel neden bu.

Saç nezlesi olduğumu nasıl anlarım?

Çok basit,

-saç diplerinizde, saç derinizde daha önce duymadığınız bir acı sonucu deriye dokunamamak,
-saçınızı bir taraftan diğer tarafa bile yatıramamak,
-başınıza masaj yapmaya çalışmanın kifayetsiz olması,
-taramanın işkenceye dönüşmesi,
-bütün bunların yanında saç kaybı yaşamak.
-bütün bu şikayetlerin 2 haftadan fazla sürmesi ve geçmemesi.

En önemlisi bütün bunları yaşıyor olabilirsiniz, ancak bunlar saç nezlesi olduğunuzu göstermez. Yapılacak ilk şey bir doktora görünmek olacaktır, ben de ilk iş olacak doktora gittim. Maalesef cilt hastalıkları uzmanları bile saç nezlesinin varlığından habersizler ve söylediğinizde dalga geçiyorlar. Ben ne zaman saç şikayetiyle gitsem (dökülme, saç nezlesi…) aynı şampuanı elime tutuşturup gönderdiler. Bütün doktorlar aynı değil ama birazcık ilgilenmek yerine aynı şampuanları, aynı ilaçları verip gönderiyorlar. Sitemimi yaptıktan sonra devam edebilirim :)

Saç nezlesi oldum, peki ya sonra? Nasıl kurtulurum saç nezlesinden?

Eğer saç nezlesi olduğunuzdan eminseniz, size düşen artık bu acıyı hafifletmek olacaktır. %100 kurtulmak mümkün mü bilmiyorum ama bu hastalık öldürmese de süründürüyor. Bu acıyı hafifletmek için en azından benim yaptıklarım ve yapamadıklarım şunlar oldu:

-en önemlisi saçlarınızı yıkadıktan sonra iyice kurutmak,
-saçlarınızı kuruttuktan sonra ağrılı bölgeye sıcak-ılık havlu koyup bekletmek,
-saçları sıcak su yerine ılık suyla yıkamak, (biliyorum her yerde sıcak suyla yıkayın deniyor ancak deneyimlerime dayanarak kaynar su acıyı arttırıyor)
-banyo yapayım geçsin diyorsanız yanılıyorsunuz, eğer banyo yaptınız ve geçtiyse şanslısınız çünkü saç nezlesi değilsiniz :)
-masaj yapayım rahatlatayım mı dediniz, saçlarınıza dokunamıyorsunuz bile ne masaj yapmasından bahsediyorsunuz :)
-saç derisini yumuşatacak doğal maskeler(sulu-ıslak olmayan) denemenizi tavsiye ederim.
-saçlarınızı sıkı toplamak yerine açık bırakmalısınız,
-her banyo sonrası saç modelini değiştirmelisiniz (model değişikliğinden kastım, saçı farklı yönlere taramak)
-saçlar aşırı kirlenip, yağlanmadan yıkamak (her gün yıkamak da saçlara zarar. En ideali 2-3 günde bir yıkamak)

-avuç avuç şampuan kullanmak yerine az miktarlara saçı alıştırıp, kimyasala maruz kalmasını azaltmak,
-sık fön çekmeye elveda deyin, saç kaybını ve acıyı arttırmaktan başka işe yaramıyor zira.
-kimyasal saç bakımlarına, saçta ıslak beklemesi gereken doğal saç bakımlarına(sinemakili maske, turplu maske gibi) elveda diyoruz.
-stresten, stresli ortamlardan uzak durmak sizi rahatlattığı gibi saçlarınızı da rahatlatır, gamsız olmak ise son psikolojik tavsiyem.

İlaç, şampuan, mezoterapi şu bu tavsiyesini doktorlar yapacaktır. Ben bu dönemde bu gibi şeyleri kullanmadım. O aşırı ağrılı dönemi atlattım. Yıllardır bu illeti çekiyorum ama hayatımı artık zehir etmiyor. Kurtuldum demesem de artık aklıma bile gelmiyor.

Son olarak bir tavsiye değil belki ama denediğim dönem içinde saç diplerindeki acıyı ortadan kaldırması nedeniyle No-poo (şampuansız saç yıkama) yapabilirsiniz. Ben daha sonra başka şikayetler nedeniyle no-poo yapmayı bıraktım ancak memnun olan ve yıllarca yapanlar olduğu için deneyip, sizin üzerinizdeki etkisini öğrenebilirsiniz.

No-poo (şampuansız saç yıkama) konulu yazım için şurayı tıklayabilirsiniz.



Saç nezlesine yakalanmamak için saçlarınızı mutlaka kurutun. Yakalanınca böyle benim gibi uğraşırsınız. Umarım herkes için faydalı bir yazı olmuştur.

Saç nezlesinden nasıl kurtulduğunu anlattığım yıllan sonra gelen yazım için şuraya tıklayabilirsiniz. 


Yorum bırakırsanız ve bloguma üye olursanız çok sevinirim :)
Instagramdan ulaşmak için http://instagram.com/ojekalem
Pinterestten ulaşmak için http://www.pinterest.com/ojekalem/
Eğer bana e-mail ile ulaşmak isterseniz ojecini@gmail.com


107 yorum:

  1. Merhabalar;
    Saç nezlesi konusunu araştırırken yazınıza ulaştım. Kuaforumun beni bilgilendirmesi ile saç nezlesine yakalandığımı öğrendim. Tam olarak neler yapabilirim detaylı olarak sizinle konuşmak isterim yorumuma yanıt verirseniz ve size ulaşabileceğim bir e-mail çok sevinirim :) görüşmek üzere. (berna-kececioglu@hotmail.com)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle bir doktora görünmenizi tavsiye ederek eğer elimden gelen bir şey olursa bu dertten muzdarip birisi olarak tabi ki yardımcı olmak isterim. ojecini@gmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere :)

      Sil
    2. İlgin için çok teşekkür ederim mail adresinden görüşmek üzere :)

      Sil
  2. Eskiden saçlarımı avuç avuç yolsamda zerre acı hissetmezdim. Ama bir süredir tararken, yahut biri sarıldığındaoturduğumda yani az bir baskı ile saçım aşağı çekildiğinde dayanılmaz bir acı oluyor. Eskiden saçlarımı çok rahat tarar iken, şimdi işkenceye döndü çığlıklar eşliğinde tarıyorum. Saç dökülmeside var fakat ben stresten olduğunu düşünmüştüm. Geçen saç boyatmaya kuaföre gittim, boyadan sonra saçıma fön çekerken tararkenki gibi çığlığı bastım; hiç çekmediğini hafiften tuttuğunu söyledi, sonrada bana saç nezlesi olduğumu söyledi. Tabi geldiğimden beri şaka yaptığı için, dalga geçtiğini düşündüm ve espri yaptım güldüm falan baya bozuldu tersler tarzda sorularıma cevap vermemek suratını asmak vs vs... Sonra netten bakayım dedim gerçekten böyle bir şeyin olduğunu gördüm. Saçımı 1 seneden fazladır fön aletiyle hiç kurutmuyorum, havlu ile fazla suyunu alıp tamamen kuruyana kadar dışarı çıkmıyorum, sanırım saçlarımı sıkı bağlıyorum, yıkarken bol şampuan kullanırım, sürekli aynı modeli kullanırım, uzun zamandırda (1 seneye yakın) saçlarımı uzun vakit yıkamayıp iyice yağlanınca yıkıyordum yıprandığı için bir yerde okumuştum saç yağı saçınızı besler eğer çok yıpranma varsa uzun vakit yıkamayıp öyle yıkayın yazıyordu sazan gibi atladım ( tabiki yalanmış.) Şimdi saç dibime dokunduğumda öyle bir acı yok sadece varla yok arası bir sızı yani çok rahatsız etmeyen. Fakat uca çok hafifte olsa baskı uygulandığında tarandığında vs yukarda anlattığım gibi felaket ağrıyor. Ben hala inanamıyorum ama bende ki saç nezlesi mi oluyor? Kurtuluşu yok mu gerçekten? Bir sitede havlu ile kurulayın diyordu, benim yaptığım yani havlu ile fazla suyu alıp saçıma bir şey sarmadan nemli kurumasını beklemek yanlış mı bu durumda? Fön aletini sevmiyorum o yüzden uzun zamandır kullanmıyordum. Çok aşırı sağlıklı ve aşırı gür saçlarım vardı neden olduki birden bire inşallah geçer... Sizinki şu anda tamamen geçti mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlattıkların saç nezlesiyle örtüşüyor, vakit kaybetmeden bir doktora görünmelisin. Benim de çok sağlıklı güçlü saçlarım vardı. Hep saçımı kuruturdum, sadece bir yaz boyu kurutmadan yattım üzerine bir de çok stresli bir dönem geçirdim saç nezlesine yakalandım. Seneler geçti ama tamamen kurtulamadım ben maalesef sadece dindirebildim biraz. Stresli dönemlerde artıyor. Saçlarını banyodan sonra kuruturusan ve sıcak-ılık havlu koyarsan biraz rahatlatırsın saçlarını. Ancak doktora görünüp başka bir şey olup olmadığını öğren biran önce, çünkü çeşit çeşit saçlı deri hastalığı var. Sonuçlarını merakla bekliyorum.

      Sil
    2. Agri geciyormu bu dediklerinizi yaptiktan sonra benimde ağrim ve yanma hissi var

      Sil
  3. Sanırım bende de var bu illet. Ben saç kurutma makinası kullanıyorum. Acaba bu acıları arttırır mı ? Kurutma Makinesi ile kurutmamali miyim ? Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Saçınızı yıkadıktan sonra saç kurutma makinası ile saçınızı kurutmanız acınızı hafifletecektir. Sadece çekiştirerek fön çektirmemenizi ve çok sıkı at kuyruğu, topuz yapmamanızı öneririm.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Galiba bendede var bu hastalik. Cok agrim var kafamin tek bir bölgesinde. Saclarimi öteki yöne atinca agridan duramiyorum. Sacimi hep ortadan ayirdigim icin olabilir. Saclarimi banyodan sonra hic kurutmam ama artik baska carem yok. Ben ciddi birsey oldugundan korkuyordum. Cok sukur atlatilicak birseymis. Cok tesekkur ederim yardiminiz icin.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir yazı olmuş tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  6. Peki butun bu belirtilervarsa ama dediginiz gibi bir hafta iki hafta surmuyorsa anlik mesela bugun gun boyunca hissediyorum dokunamiyorum bile ama yarin yok gecmis uc dort gun sonra birdahaa..bu durumdada varligindan soz edebilirmiyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım herkeste farklı seyrediyor bu durum ama kendimden örnek verecek olursam çok stresli olduğum zamanlarda yoğun yaşıyorum bu durumu. Belki sizde de tetikleyen birşey vardır.

      Sil
    2. Aynen benimde sizinki gibi oluyo 4.5 gün asiri agriyor kafamin ortasi yanio. Sonra gecio. Bihafta 10 gun sonra tekrar basliyo. Iskence ya. Bende hic saclarimi kurutmazdim ondan oldu sanirim ��

      Sil
  7. öncelikle merhabalar ben bir erkeğim önceden saç bakımını kızlar gibi bilmezdim ve artık öğrendim gözlemlediğim bir şeyi anlatmak istiyorum 1,5 yıl önce bendede aynı sorun vardı askerde başladı sanırım sıkıntıdan oluşan birşey neyse saç bakımımı yapıyorum 4 su bardağı suya çeyrek bardak sirkeli su hazırlayıp haftada 1 yıkıyorum saçları hem besler hem parlatır hem sağlık verir ama HAFTADA YALNIZCA BİR DEFA UYGULANMALI yararlı olduğu kadar herşeyin zararıda vardır neyseki şuan eskisi kadar yok yani önlerden bir tutam yeri acıyor artık eskiden heryeri acıyordu kökten çözümü varmı diye bakayım dedim bu siteye denk geldim neyse herşeyin çözümü bakım şuanda upuzun ve parlak saçlarım var ve gayet memnunum herkeze uygulamasını tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  8. 2 aydır boyleyim sacimin acisindan zor duruyorum kime nasil anlatilir tarifi yok acının sac havluyla kurutulmali ne demek? demekki ıslak mı birakicam ? Fon makinesi kullanamayacak miyim peki? Stres de faktor demek cok stres ayaşadım avuc avuc dokuluyor sacim yeni bebek dogurdum, bebek makineden rahatsız oluyor diye yaz boyu kurutamadim haftada bir sacimi yikadim hep :( Allah sizin de yardimciniz olsun geçmiş olsun dertlinin halinden dertli anlar hakikaten sacimi salayim demekki artik bide katli kestireyim ki salabileyim rahatlıkla. Aralari nefes alsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlarınızı ıslak bırakmak en büyük kötülük saç nezlesini körüklüyor. Banyodan sonra saçlarınızı kurutmanızı tavsiye ediyorum. Stresten uzak durun. Bir de doğumdan sonra saç dökülmesi için normal derler, 3ay kadar döküldükten sonra saçlar kendini yenilermiş. bunu bir araştırın derim. sağlıklar...

      Sil
    2. Bugün yıkadım yine acı anlatamam, iki haftadır dökülse de rahatsız da etse salık dolaşıyorum, bugün hadi toplayayım dedim toplamda olaydım açtım yıkadım dayanılmaz bir acı yaşadım yine. Sonra yıkadım hemen kurutamadım havluyla sardım bir on dakika daha kurutmadım dedimyeter nedir bu havluyla kurumuyor işte ve kuruttum neyse biraz hafifledi. Stres çok etken ben bunu anladım. Özel bir şampuan kullanmak gerekiyor mu acaba. Sirkeli su da denenebilir de zeytinyağı da yapasım var. Benim doğumdan 10 ay geçti ama hemen olmadı ki.. Bilmiyorum çok da stres yaşadım bundan olabilir yazın hic de kurutmadım çok da az yıkayabildim haftada bir hep.

      Sil
  9. Merhaba 1hafta once brezilya fonu yaptirdim o yuzden 10kere falan duzlestirme ve fon islemi yapildi. Ayni zamanda yeni sampuan(down under nude) aldim %98dogal alerji yapabilir dediler ama kizarma vs.yok. sacimi hep kuruturum ve hep salik ya da orgudur. Bugun sacimin bi bolgesi acimaya basladi hafif yanmada var. Bazen hafifliyo ve dokununca tekrar aciyo. Cok korkuyorum sanki o bolgede ki butun saclarim kopcak gibi ne olabilir yardim edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Saçınız çok işlem görmüş. Deriniz tahriş olmuş olabilir. Bence bi doktora gösterin.  Biraz zaman tanıyın.  Sac nezlesi demek için çok erken...

      Sil
    2. Banyo ettim gecti umarim tekrarlamaz

      Sil
  10. bakın en kolay yoldan anlatıcam şuanda acı falan kalmadı bende saçlarımda eskisi kadar dökülmüyor İLK ÖNCE SİRKELİ Suyu anlatmıştım zaten BİOTİN ve H VİTAMİNİ YİYECEKLER TÜKETİLMELİ biyotin olan yiyecekleri nette bulabilirsiniz BİYOTİN EKSİKLİĞİNDENDE KAYNAKLANIYOR BİRDE DOĞAL SABUN KULLANIYORUM MARKETLERDE %100 EV YAPIMI KÖY YAPIMI SABUNLAR VAR BUNLARI YAPIN saçlara kimyasalı dayıyoruz böyle oluyor :) KENDİMDEN GÖZLEMLEDİĞİM BİRŞEY BU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgiler icin teşekkürler Emre. Sirkeli suyu ben de deniyorum zaman zaman. Peki biotin açısından en faydalı olduğunu düşündüğün yiyecekler hangileri?
      Bir de köy sabunu saçlarımı mısır püskülünden hallice yapmasa keşke. Bir konumda no poo yaptığımı anlatmıştım saçlarımı kimyasallardan arıtmak için ama bende işe yaramadı malesef.

      Sil
  11. DEDİĞİM GİBİ EV YAPIMI %100 DOĞAL MADDELER KULLAN BEN DEFNE SABUNU KULLANIYORUM İLK BAŞLAR BENİMDE SAÇLARIM SERT OLUYORDU 2 3 HAFTAYA KADAR ALIŞTI SAÇLARIM YUMUŞAK VE PARLAK YANİ ALIŞANA KADAR SERT YAPAR SAÇLARI BEN BUNLARI UYGULADIM GERÇEKTEN ACI DÖKÜLME VS KALMADI BENDE AVM LERDE SABUNCULARDA VAR KİMYASALLARDAN OLDUKÇA UZAK DURUN YANİ BENİM DÜŞÜNCEM BU herşeyin doğalı var saç şekillendirici olsun evde doğal jöle bile yapabilirsiniz bitkilerden Allah herşeyi vermiş bizede yararlanıp şükür etmek düşüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsunuz, her şeyin doğalı makbul. Kendimizi kimyasallara o kadar alıştırdık ki onlarsız yaşayamıyoruz. Ben de sirkeli suyu deniyorum, ev yapımı elma sirkesi kullanıyorum, saçlarım daha yumuşak ama no-poo uyguladığımdan beri kepek konusuna çare bulamadım. Beslenme konusunu da yavaş yavaş hayata geçirdim. Umarım kökten çözümü bulmuş oluruz. Teşekkürler :)

      Sil
  12. İlk defa bu gece yaşadım birden oldu cok korktum hemen yazdım sizin yazinizi gördüm. Bayadir sacimi islak bırakıyorum banyodan sonra şimdi deliler gibi pismanım. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Doktora gitmek istemiyorum suanda dediğiniz şeyleri uygularsam duzelme olurmu sizce çünkü bu ilk akşam. Ve farkettim ki saçım dada baya dökülme var bunun bi çaresi var mi ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, biraz bekleyin bence daha ilk günden saçınıza yüklenmeyin. Stresten, beslenmeden kaynaklı geçici bir durum olabilir. Yine de siz saçınızı kurutun, ilerde başınıza gelmemesi için böyle bir durumun. Umarım geçici bir durumdur.

      Sil
  13. Bendede var galiba sacima kesinlikle dokunamiyorum cok agriyor hatta uzun zaman durursa butun kafam agriyor amaa bende banyo yapinca islatinca geciyor agri rahatliyorum yazinizda banyo yapinca geciyorsa nezle degil dediniz ama benimkide cok aciyor peki benimki ne aceba su degince gecen bazen sık banyo yapsamda agriyor

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar merhaba bende de ayni sorun var sacimi yoluyorlar sanki canım çok açıyor 3 4 aydır cekiyorum ve 5 aylık hamileyim dayanılmaz bir aci bu cildirtiyor beni baş örtü yapınca daha da çok artıyor katlanılmaz oldu artik ne yapa bilirim

    YanıtlaSil
  15. İyi günler arkadaşlar bende yaşıyorum bu acıyı ve 4 5 aydır cekiyorum ve 5 aylık hamileyim doktorun verdiği ilaçları kullanamiyorum ama çok canım yanıyor sacimi yoluyorlar sanki ne yapmam gerekiyor tesettürlüyüm baş örtü yapınca iyice açıyor ne yapicagim bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, daha önce de yeni doğum yapmış bir arkadaş mail yoluyla ulaşmıştı bana. Aslında hamileyken kullanılan vitaminler vs saçları daha canlı, parlak, sağlıklı yapıyor diye biliyorum. Sizde hamilelik stresi kaynaklı bir durum olabilir mi acaba? saçları banyodan sonra kurutmak bana çok iyi geldi, stresten de kaçmaya çalışıyorum, bir süre avokado maskesi de yapmıştım, onun da faydasını gördüm. Tesettür başınıza baskı yaptığı için, saçınızı toplamak zorunda olduğunuz için de ağrı artıyor olabilir. Ben genellikle gevşek topuz veya örgü yapıyorum, siz de mümkün olduğunca, evdeyken vs salık kullanın saçınızı.

      Sil
  16. merabalar! bende 2 yili askin bahsettiniz semptomlae mevcut sanirim sac nezlesi benim merak ettigim iyilesmesi mumkun ku ve kaybedilen saclar geri gelir mi cunku asiri dokuldu genel bi dokulme var acilma uok ama saclarimin cogu gitti ve bu bi kadin icin cok zor bi durum bilirsiniz saclarimi geri istyrm eski gurlugune kavusur muyum???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben yazımda da söylediğim gibi tamamen kurtulamadım. Hatta aşırı stres yaşadığım bir dönemde çok çok daha kötü hale geldi. Saçlarımın çoğunu malesef mazide bıraktım. Bir kısmı yeniden çıksa da o eski gür hali yok. Diyorum ki en azından kalanlar sağlıklı olsun. Tavsiyem gitmediyseniz bir doktora görünün.

      Sil
    2. gitmedigim doktor kalmadiki kimse bise bulamiyo ayrica cogu dr dac nezlesi teshisini bile koymadi belirtilerden bn anladim ben onceleri radyasyona bagli saniyordum zira oc basinda isim geregi kaliyordum ama sanirim sebep bu deil saclarimi geri kazanmayi cok istyrm buna yardimci olabilck bir urun bisey ne olursa..

      Sil
    3. aklim almiyor bi turlu saclarimi hep salik kullanirim zaten kivircik ve hic islem gormemis ve hep banyo sonrasi kuruturdum bu hastalik beni nsl buldu ve caresi hic mi yok:((

      Sil
    4. Ben kimyasal bir ürün oneremem açıkçası daha kötü sonuçlar doğurabilir ama burada bir arkadaşın önerdiği gibi banyo sonrası sirkeli su yapabilirsin ya da benim acimi hafifleten avokado maskesi oldu, uygulayabilirsin. Hiçbiri saçlarını geri getirme garantisi vermez malesef...

      Sil
    5. 20 yıla yakın bu sorunu yaşadım. Saç diplerinde ağrı,saçımı çok sıkı bağlayıp açtığım zamanlarda hissettiğim acıya benzer bir acı hissediyordum durmaksızın. Saçımı taradigimda da aynı şekilde acı ve ağrı oluyordu. Saç derimin oldukça gergin oldugunu farketmistim. Senelerdir diş sıkma problemi de yaşıyordum ve stres hiç hayatimdan eksik olmuyordu. Hala bu sıkıntılarım devam ediyor ama saç nezlesi denilen bu sorunu tamanen olmasa da yüzde 80 çözdüm diyebilirim. Burada aynı sorunu yaşayanlar için paylaşmak istedim. Saçlı deride ve cene baş gibi bölgelerde bulunan kaslar stres ve. sebeplerle geriliyorlar. Bu da aynı sacimizi topladığımızda hissettiğimiz gerginliğe sebep oluyor. Saç derisindeki acı ağrı yanma gibi hisler aşırı gerginlesen kaslardan dolayı hissettiğimiz birşey. Bende bir kas gevşetici kullanmaya karar verdim. 2 hafta kullandım. 2. Haftada yüzde 50 rahatama hissettim. Şimdi yaklaşik 1 ay oldu ve bu rahatlama yüzde 80 civarı. Ancak uzun süre kas gevşetici kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum. 20 yıldan sonra böyle bir rahatlamayi sağladığı için çok mutluyum sadece. Üstelik saçlarım bu baskıdan ötürü o kadar çok döküldü ki. Şimdi saçlarımda bile biraz kalinlasma var. Stresten kaynakli dökülmeye için saç derisindeki kaslara botoks uygulaması yapan merkezler de var. Onları sa denemeyi düşünüyorum. Burada aynı sorunu yaşayanlar için paylaşmak istedim.

      Sil
    6. Bana ulasirmisiniz lütfen pnr.ozl@hotmail.com çok zor durumdayim

      Sil
    7. hangi kas gevşeticiyi kullandınız acaba

      Sil
  17. avakado maskesinin tarifini yazar msn ve haftada kac,kez uyguluyoruz

    YanıtlaSil
  18. Avokado maskesiyle ilgili yazı blogumda var. linkini aşağıya ekliyorum. Şuan bir ara verdim. Denedigim başka urunler var, eğer memnun kalırsam yazacağım.

    http://ojekalem.blogspot.com.tr/2013/12/avokado-maskesi-20-gun-kullanmdan-sonra.html?m=1

    YanıtlaSil
  19. Meraba 2 gundur bende bu agiriyi çekiyorum fakat daha önce saclarimi sıkı topladığında olurdu ve açınca geçerdi bu sefer geçmek bilmiyo yıkadm 2. Gün daha acısı hafifledi ama geçmedi masaj yaparken çok acidi acaba geçicimi yoksa doktora gitmelimiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bence çok erken doktora gitmek için ama çektiğiniz ağrıyı da siz daha iyi biliyorsunuz. Hafiflemişse biraz daha bekleyin derim.

      Sil
  20. Ya benim saçlarım çok acıyor toplayamıyorum duş alınca geçiyor ama saçımı bağladığım an tekrarlıyor çok kötü bir ağrı ve kaşıntı var :((( Doktora gittim ''SAÇ EGZAMASI'' dedi saç damlası ve şampuan verdi onlarla yıkadım damlayı 5 gün kullandım hiç bir faydası olması benimle aynı sorunu yaşayan var mı :((((((((((( siz de doktora başvurdunuz mu ne dediler benimle iletişime geçebilir misiniz lütfen dayanamıyorum arık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktorun verdiği şampuan ve damlayı biraz daha kullanın bence, 5 günle bir şey anlaşılmaz, geçmiş olsun.

      Sil
    2. Öyle yapıyorum zaten ama fayda yok sivilce gibi nokta nokta saçımın heryerinde

      Sil
    3. Bende de ayni sorun var :(

      Sil
  21. merhaba benimde kuaförm demişti sac nezlesi olmussun ben hiç bi şekilde ssac diplerime dokunamıyorum cok acıyor ve sacım cok sıktı ve şuan cok az kaldı sacımı toplarken bile acı çekiyorum ne yapmam lazm bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar, saç nezlesi miyim? bilmiyorum ama benim de uzun bir süredir, özellikle kafamın tepe kısmında saç diplerimde acılar oluyor, yazınızda okuduğum gibi el sürülmüyor, taramak aşırı derecede acı veriyor ve aşırı dökülmelerim oluyor.Mevsimseldir diye düşünüyordum derdimi paylaştığım insanlarla birlikte :) fakat kaç mevsim geçirdim değişen bir şey yok :( Sonuç itibariyle bendeki bulgularda da saç nezlesi olduğum anlaşılıyor.
    Ama nedenleri asla uymuyor.Ben her banyo sonrası asla yaş bırakmak diplerine kadar iyi şekilde saçlarımı kuruturum mutlaka.Alnım açık olması nedeni ile saçlarımı hiç bağlamam.(Evde hafif çok sıkmayan tokalar ile bağlarım sadece)Şampuan acılarım çok ve kalıcı olması nedeniyle düzenli aralıklarda değiştiririm.Maske şimdike kadar hiç kullanmadım, gerekte duymadım.Sadece kullandığım yazın her gün yıkanmak zorunda olmamız nedeniyle saç yağını kaybediyor diye, hakiki zeytin yağı sürer bekletirim banyo öncesi (haftada bir ya da 2 haftada bir-onu da bu yıl başladım)
    Acı çok önemli değil ama aşırı dökülmelerim olmasından dolayı kel kalmaktan korkum açıkcası, cilt doktorlarına ilgisiz ve bizleri tatmin edecek bir kesin açıklama almadığımdan güvenemiyorum açıkcası.(daha önce 30 yaşımda olmama rağmen cildimde sivilce savaşı atlattığım dönem gitmediğim devlet özel doktor kalmamasına rağmen tedavime yardımcı bir doktor bulamadığımdan dolayı cildiye konusundaki tecrübem)
    Konu hakkında saçla ilgili yardımcı olursanız sevinirim
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aslına bakarsanız yabancı siteleri incelediğimde bunun tıpta yeri olduğunu gördüm ve bu bir hastalık. Ancak ben size saç nezlesi olup olmadığınızı söyleyemem ki. Hep dediğim gibi en doğrusu öncelikle doktora gitmek. Belki saç nezlesi değilsinizdir, bambaşka bir nedenle saç diplerinizde acı ve dökülme vardır. Sizin belirtileriniz uysa bile buna neden olabilecek hiçbir şey olmamış, benim stresle birlikte artıyor acı ve dökülmem, aynı zamanda aylık döngüden önce de saç diplerimdeki acı, dökülme, kaşıntı vs artıyor. Blogumda avokado ile ilgili yazım vardı, saç ve yüz maskesi yapıyordum. Onu hala yapıyorum, başlarda hiç faydası yokmuş gibiydi ama benim saç derimi rahatlatmaya başladı zamanla.
      Dediğim gibi önce doktor sonra alternatif çözümler :)
      Doktora gidipte sonuçları paylaşırsanız sevinirim, hepimiz daha da bilgilenmiş oluruz,
      Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  23. Bende de bi kaç sene öncesinde kuaförm söyledğinde gülmüştüm ama ağrılarım artınca araştrma yapınca anladım ki böyle bir rahatsızlk varmıs,ve saclarm eskisi gibi ne canlı ne de gür o kadar sönük ki anlatamam artı cektigim acısıda cabası. Kepek problemim de var zaman zaman. Nemli bi bölgede yasıyorum karasal iklimden nemli bölgeye gecs yapınca bütün mekanizasyonm değişti tamamen hastalık hastası oldum cıkmayan sey kalmadı :( sampuanları değiştrsemde fayda etmedi canım yana yana oturuyorum resmen cözümü de yok hakikaten doktra gitsem dalga geciiyor bizimle derler gitme tenezzülünde bulunmadım. :( ne olacak böyle bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nemli bölge deyince, ben de aşırı olmasa da nemli bölgedeyim. Daha önce 1sene kadar nemli olmayan bölgede yaşadığımda saçlarım saha sağlıklıydı. Yaşadığımız bölgenin etkisine inanıyorum.
      Doktora görünmekte fayda var, nemli bölgedeyseniz mantar vs de olabilir bunun sebebi. Siz doktora gidip saç nezlesi mi oldum diye sormayın bence, bakalım onlar ne söyleyecekler, çözüm olmazsa böyle bir şeyin olduğunu söylersiniz, bu kadar çok yaşayan insan varsa onlar da duymuş olabilirler

      Sil
  24. Merhaba neredeyse 1 yıldır bu acıyı yaşıyorum ve 17 yaşındayım başka bir şey olmasından korktuğum için doktora gitmek istemedim. Her banyo yaptığımda acı gidiyordu her zaman acımiyordu ve sadece bir bölgesinde tarif edilmez bir acı vardı. Doktora gözükmeye karar verdim. Cildiye bu konuyla ilgilenir mi acaba cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet canım cildiyeye görünmelisi, geçmiş olsun.

      Sil
  25. Merhaba, ben 17 yasındayım yaklasık 3 gündur sacımın yağlı olması ile birlikle sol ön saçlarımın orda elleyince bir batma var. Fakat bu sadece sacımın bir bölümünde mevcut.saç nezlesi olmasından endişeliyim.sizce olmuş olabilir miyim bu yaşta bunu görülmesi olabilir mi lütfen bilgilendirin teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bence biraz bekleyin daha 3 gün olmuş, yıkadıktan sonra da bakın bakalım ağrı var mı?

      Sil
  26. bişey sorucam ya ben 2 nerdeyse 3 yıldır bunu yaşıyorum saçımı önceden çok düzleştirirdim gün geçtikçe sertleşti sonra saç kreminin o zamanlar sadece uçlara sürüldüğünü bilmiyordum saç diplerime şampuan gibi kulladım bi süre sonra öğrendimki diplere sürülmüyormuş sonra saç kremi felan kullanmayı bıraktım sadece şampuanlayıp çıkıyordum fön makinesinide düzleştiriciyide bıraktım yıkayıp çıkıyordum ve kendi haline kurumasını bekliyordum halada öyle yapıyorum banyodan sonra kurutmuyorum siz yazmışsınız kurutun diye ama benim saçım zaten sert şimdi banyodan sonraları kurutma makinesiyle kurutursam iyicene sertleşicek napıcam bilmiyorum eskiden çok sağlıklı gür saçlarım vardı tekrar öyle olsun istiyorum ağrı olan bölge özellikle tepe bölgesi ve banyoda yıkarkende zorlanıyorum durulamada 1 saatte anca çıkabiliyorum banyodan gerçekten kabusa döndü hayatım doktora gitmeyi düşündüm ama beni kan tutuyo kan aldırmaktan korkuyorum acaba siz doktora gittiğinizde kan aldırdılarmı ? artık isyan etmek geliyo içimden gerçekten bıktım bu durumdan 2 gün yıkamasam saçım takır takır oluyo çevremdekilerin saçıma elleyip aa niye böyle ya senin saçın demelerinden çok sıkıldım lütfen bana bi çözüm önerisinde bulunun :(

    YanıtlaSil
  27. bişey sorucam ya ben 2 nerdeyse 3 yıldır bunu yaşıyorum saçımı önceden çok düzleştirirdim gün geçtikçe sertleşti sonra saç kreminin o zamanlar sadece uçlara sürüldüğünü bilmiyordum saç diplerime şampuan gibi kulladım bi süre sonra öğrendimki diplere sürülmüyormuş sonra saç kremi felan kullanmayı bıraktım sadece şampuanlayıp çıkıyordum fön makinesinide düzleştiriciyide bıraktım yıkayıp çıkıyordum ve kendi haline kurumasını bekliyordum halada öyle yapıyorum banyodan sonra kurutmuyorum siz yazmışsınız kurutun diye ama benim saçım zaten sert şimdi banyodan sonraları kurutma makinesiyle kurutursam iyicene sertleşicek napıcam bilmiyorum eskiden çok sağlıklı gür saçlarım vardı tekrar öyle olsun istiyorum ağrı olan bölge özellikle tepe bölgesi ve banyoda yıkarkende zorlanıyorum durulamada 1 saatte anca çıkabiliyorum banyodan gerçekten kabusa döndü hayatım doktora gitmeyi düşündüm ama beni kan tutuyo kan aldırmaktan korkuyorum acaba siz doktora gittiğinizde kan aldırdılarmı ? artık isyan etmek geliyo içimden gerçekten bıktım bu durumdan 2 gün yıkamasam saçım takır takır oluyo çevremdekilerin saçıma elleyip aa niye böyle ya senin saçın demelerinden çok sıkıldım lütfen bana bi çözüm önerisinde bulunun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, geçmiş olsun. Kan testi isteyebilir doktor ama bunu çekmek mi daha kötü sizce kan vermek mi? Bence korkmayın, öncelikle bir doktora görünün :)

      Sil
  28. Selamlar, bende 2 yıla yakın bir süredir bu sorunu yaşıyorum. Spora gidiyordum ve terli dışarı çıkıyordum, işte o zzamanlar başladı sorunum, kafa derisinde yanma, saçımı bağladığımda sanki saçımı yoluyorlar gibi bir his, artı benim boynumda sürekli tutuluyor geceleri terlediğim için. Saçım çok uzun ve gür, ama eskiden 2 katıydi, boyadan sanıyordum, ama yazınızı okuyunca anlıyorum ki saç nezlesinden. Doktorada gittim, nemli saçla asla uyumamamı, fön makinası bile gerekirse kullanmamamı ve saçımı çekerek taramamı söyledi. Resmen piskolojim bozuldu, şu an bile kafamın tepesi acıyor bendede 15-20 gün sürüyor, banyodan sonra rahatlar gibi oluyor, ama saçımı kurutmazsam felaket acıyor. Ne yapacağımı şaşırdım, dediğiniz gibi stresli ve sinirli olduğum zamandan çok etkileniyor. Sanırım hem piskolojik, hem bir cilt sorunu.

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar ben 15 yasındayım sacımı neredeyse her gün yıkıyordum eger her gün yikamazsam kendimi kötü hissediyodum bazen kurutmadan hatta köpüklü sekilde yattigim zaman oldu sonradan 2 güne cevirdim ve 3-4 gün once saç köklerimde inanilmaz derecede bir agri hissettim elimi dokunduramiyordum sonra bu agri kulagima indi devamindaysa kafamin sag tarafina giren ani sancili agrilar yasiyorum acaba bende mi sac nezlesi oldum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, saçını her gün yıkayıp bir de arada da olsa köpüklü yatarak saçlarını baya yormuş olmalısın canım ama saç nezlesi böyle bir sancıya yol açmaz, başka bir şey olabilir, hala geçmediyse bir doktora görünmelisin. Geçmiş olsun.

      Sil
  30. Paylaştığınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  31. Selam,
    Ben de bu tip problemleri iki gün önce yaşamaya başladım. Bir haftadır ağır grip geçiriyorum evden çıkamayacak derece de. Dolayısıyla duş alamadım. İki gün önce de havaların sıcaklığından ve evde olduğum için duş alıp saçlarımı kurutmadım. Hem saçlarımı kurutmadığım hem de stresli bir akşamın ertesi günü bu problemle karşılaştım. Ense tarafımın sağ kısmında ki saç derisinde hafif bir şişlik, acı, yanma, iğne batması, kafamı sola çevirdiğimde saç diplerinin saçı çekiştirme hissi, uyurken bile sağa dönerek uyuyamamak. Sizce saç nezlesi gibi belirtiler mi veriyor? Bir kaç gün daha geçmezse ve ya hafiflemezse hemen bir cildiyeye görünmeyi düşünüyorum. Bir de hemen dökülme meydana geliyor mu? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben buna nasıl, ne zaman yakalandım, birden bire mi oldu yoksa yavaş yavaş mı oldu hatırlamıyorum. Bence bir iki banyo sonrası geçmezse bir cildiyeye gitmelisiniz. Saç dökülmesi, stres, mineral ve vitamin eksikliğiyle artıyor. Benim için belli dönemlerde artan belli dönemlerde azalan bir şey saç dökülmesi ama siz şimdilik içinizi ferah tutun, Bir iki hafta gözlemleyin eğer geçmezse doktora görünün derim.

      Sil
  32. bnmdeiki gündür ağrıyor. sacimi kurutunca socakliktan dolayi yanma oluyor sanki.ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  33. bnmdeiki gündür ağrıyor. sacimi kurutunca socakliktan dolayi yanma oluyor sanki.ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre bakın bakalım, geçecek mi diye, henüz çok erken.

      Sil
  34. Cevabınız için tekrardan çok teşekkürler.:) Ama bu gün biraz daha ağrı arttığı için yarın ilk işim dr a gitmek olacak. Herhalde bu illet hastalığa yakalanan çok fazla oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim :)

      Sil
  35. elinize emeğinize sağlık bende bi eczacıyım hastalarım için güzel bilgiler öğrendim sayenizde çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  36. ya şimdi ben kuaföre değildi öğrenci olan daha kuagör almayan birine güvenip saçlarımı kumrala boyamak istedim oda dedi açıcı yapmam gerek yoksa tutmaz tamam dedim güvendim neyse açıcıyı sürdü baya bi sonra oksidan yetmedi saçların çok emiyo dedi saçlarımda zaten seyrekti baya 8-9 tane oksidan lazım dedi bende ilk defa yapıyorum neyse sürdü yandı yandı 2 tanede boya sürdü aldığım boyadan saçlarım lastik gjbi oldu saçlarımı taradı bide döküldü baya bir saçım ağladım üzüldüm ve saçlarımı boyatmadan öncede bir sevgilim vardı birşeyler oldu ayrıldık ben 4-5 ay hep ağladım stres falan baya oldu şuanda saç diplerim iyice yayıldı beynimde kökleri kuru ve çok acıyor süpürge gibi saçlarım uzun saç seviyorum diye kesmiyorum da çok kötü ağrıyor doktora gittim at şampuanı ve ağrı için sıvı birşey verdi kullandım geçmiyor ne yapmalıyım saçlarım yeniden canlanması için bitkisel yağlar ve saçlarım dökülmesin diye Allah aşkına birşeyler öner :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saç dipleriniz yanmış anladığım kadarıyla.
      Saçlarınızı daha fazla yormayın bence, bir sürü şey sürüp iyileştirmeye çalıştıkça zarar verebilirsiniz.
      doktora ne zaman gittiniz bilmiyorum ama biraz sabırlı olup doktorunuzun önerdiği şeyleri uygulayın derim.Zamanla iyileşecektir.

      Sil
  37. Merhabalar, bir erkek olarak belirttiğiniz bütün belirtiler bende de var. Saç diplerimde inanılmaz bir acı var. Bundan yaklaşık bir hafta saçlarımı üç numara olarak kestirmiştim . Sonrasında sanırım nemliyken bu hastalığa yakalandım. Banyo yaptıktan sonra bi nebze rahatlıyorum ama. Özellikle her dışarı çıktığımda acı nüksediyor. Acaba bu kendiliğinden geçiyor mu? Geçiyorsa ne kadar sürüyor

    YanıtlaSil
  38. Bu hastalığı yaşayanların aksine dökülme yok saçlarım çok gür acaba saçlarımı hep soğuk suyla bol şampuanla ve iki günde bir yıkamamla mı alakalı. Bilmiyorum sizde nasıl oldu ama bence bunun ilacı uyku;uyandıktan sonra hiçbir acı hissetmiyorum ama hareket ettikçe acı artıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bende geçmedi ama hafifledi zamanla. sanırım en büyük ilacı kafaya takmamak ve banyo sonrası kurutmak. Saçları yakana kadar kurutun demiyorum ama ıslak ıslak bekletmeyin.

      Sil
    2. ilginiz için teşekkürler

      Sil
  39. Merhabalar benim de basimda tepede belirli bir yer asiri agiriyor dokunuca felaket zonkluyor boyle ilginc bi agri sonra bu komple sol tarafa basimdaki tesir esiyor oyle kulagim kız arıyor agridan doktora gittim bana antidepresan verdi kullandim bi hafta gecti ama basima dokunuca o agri tekrar geri geldi suandada var dokunuca artiyor aziyor acaba nezlemidir yaklasik iki aydir var bende

    YanıtlaSil
  40. Sanırım bende var bu hastalık ne yapmm gerekir onceden cok düzleştirici ile sacımı duzlestiriyordum bu yüzden olabilir mi cilt doktoruna mı gitmm gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir doktora gitmelisiniz önce, başka bir şey de olabilir. geçmiş olsun.

      Sil
  41. Merhaba, birkac aydir ben de bu rahatsizligi çekiyorum Asiri sac dökülmesi ile birlikte. Yazilari okudum sanirim temel nedeni stres. Çok yogun olayli ve üzücü bir yil gecirdim. Simdi üzüntülerimi hazmetmeye çalistigim bir dönemdeyim ve bu sikayetlerim basladi. Hani korktugumuzda ya da sinirlendigimizde "saclarim diken diken oldu" deriz ya... Bir yildir diken diken olmaktan saclarim da sac diplerim de yorulmustur diye düsünüyorum. Acimaya da agrimaya da hakki var :)
    Çaresine gelince... Sebepler ortadan kalkmadan yaptigimiz her sey geçici. Belki biraz rahatlatir o kadar.
    Tek çare blog sahibinin de basta dedigi gibi gamsiz olmak. Olabilirseniz...

    YanıtlaSil
  42. Merhaba
    Ben bu rahatsızlığı üçbuçuk yaşımdan beri çekiyorum. Her ne kadar inanamasamda şimdi 61 yaşındayım.
    Bu hastalık literatürde türkçesi "saç acısı,ağrısı" olarak geçiyor. Tanı var fakat tedavi yok...
    Aşırı hassas yapıda olanların muzdarip olduğu bir hastalık.
    Yorumlarda da değinildiği gibi geçmiyor yalnızca ağrı zaman zaman artıyor,zaman zaman hafifliyor.
    Sindirim sistemiyle de çok yakın ilişkili...
    Bunu yaşamayanlar asla anlayamaz. "Ne kadar canın tatlı" sözünü o kadar çok duydum ki...
    Gelibolu ya yerleştim. Altı ay oluyor. Burada çok yaşlı bir hanımdan bir tedavi tarifi aldım. Daha çok yeni,bu gün 3.uygulamayı yaptım. Faydasını görürsem sizlerle paylaşırım.
    Sevgilerimle...Mine

    YanıtlaSil
  43. Bende de bir haftadır devam eden bir durum açıkcası sadece ön taraftaki saçlar belli bölge ağrıyor duş almak bir rahatlama sağlıyor ama sabahları uyandığımda ağrı ve gözlerinde zonklayıcı bir ağrı oluyordu.saçlarıma dokununca ağrıyor ama beni rahatsız eden gözlerde ağrı yapabilme durumu var mı yoksa benim durumumda farklı bir şey mi düşünmeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, gözlerde ağrı yaptığını ilk kez sizden duyuyorum... ama bana sorarsanız gözlere bir etkisi olmaması lazım.

      Sil
  44. Merhaba bende aşırı derecede saç dökülmesi var yaklaşık 6 aydır ne yaptıysam faydasını göremedim karışımlar bitkisel yağlar soğan suyu karanfil hiçbiri işe yaramadı ayrıca kafamda egzama varmış verdikleri ilaçlar iyi geliyor ama dökülmeye hiç yardımcı olmuyor hatta o losyonlar arttırıyor diyebilirim ama başımda aşırı kaşınma iğnelenme acı özellikle soğan suyu yaptığım zaman bekliyorum 3 4 saat acı daha da artıyor ama dökülmesi dursun diye yaparken sanırım saç nezlesini tetiklemiş oluyorum napacam şaşırdım açıkçası yani bu illet hastalık geçerse dökülme durur mu en azından sizde durdu mu şu hastalıktan kurtulduğunuz zaman

    YanıtlaSil
  45. Merhaba bende aşırı derecede saç dökülmesi var yaklaşık 6 aydır ne yaptıysam faydasını göremedim karışımlar bitkisel yağlar soğan suyu karanfil hiçbiri işe yaramadı ayrıca kafamda egzama varmış verdikleri ilaçlar iyi geliyor ama dökülmeye hiç yardımcı olmuyor hatta o losyonlar arttırıyor diyebilirim ama başımda aşırı kaşınma iğnelenme acı özellikle soğan suyu yaptığım zaman bekliyorum 3 4 saat acı daha da artıyor ama dökülmesi dursun diye yaparken sanırım saç nezlesini tetiklemiş oluyorum napacam şaşırdım açıkçası yani bu illet hastalık geçerse dökülme durur mu en azından sizde durdu mu şu hastalıktan kurtulduğunuz zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi büşra hanım gerçekten illet bisey yaa insan ne yapacağımı sasiryr

      Sil
  46. Merhaba 16 yaşındayım ve tesettürlüyüm saç nezlesi denilen hastalığa yakalandım 2 haftadır aşırı derecede yanma kaşıntı ağrı ağırlık gibi şikayetlerim var tesettürümden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum saçımı sıkı bağlayıp bone ile kapattıktan sonra eşarp veya şal ile bağlıyorum bone takmasam saçım gözükecek taksam kaşıntım oluyor okulum karma olduğu için erkekler de var ne yapmam gerekeceğimi bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sizin özel durumunuzdan dolayı ne diyeceğimi bilmiyorum... çünkü ben değil sıkı sıkı toplamak, tek bir toka bile takmıyorum artık saçıma. Tel toka bile taksam akşama doğru ince bir sızı oluyor... doktora gittiniz mi peki?

      Sil
  47. Kendi kendine mi geçecek sonuç nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkini merak ediyorsanız, geçmedi ama çok çok hafifledi. Hayatımı etkilemiyor artık.

      Sil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  49. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  50. Sevgili ojekalem, faydalı bilgiler için teşekkürler.Ben bunu arada bir başımın tepe kısmında yaşıyorum. Dokunulamayacak şekilde bir acı veriyor. Çareyi ise yağdanlıkla bu noktalara halis zeytinyağı döküp böyle yatmakta buldum.Ne yediriyorum ne dokunuyorum sadece sular gibi döküyorum . Yarım saat acı veriyor yoksa. Anlık serinleme hissiyle sabaha geçiyor şükür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, faydalı bulmanız beni mutlu etti.
      Herkes kendi yöntemini buluyor bir şekilde, siz de kendinizinkini bulmuşsunuz :)

      Sil
    2. hikmet eroğlu
      benden aynı hastalıktan muzdaripim.doktorlar kepek şampuanı verip gönderiyorlar.bu nedenle tedavisini bitkisel yolla bulmaya çalıştım.öncelikle saçınızı kesinlikle ıslak bırakmayın.stresli bir dönemden geçiyorsanız ıhlamur çayı için.daha sonra eğer saçınız dökülüyor ise zeeytinyağı ve yumurtayı karıştırarak 4-5 saat boyunca başınızda kalacak şekilde haftada 1 kere masaj yapın.sonuçlar iyiye gidecektir.ayrıca doğal zeytinyağı sabunu kullanmayı ihmal etmeyin.

      Sil
  51. Tam iki yıldır saç dibi ağrısı çekiyorum.. İlk zamanlar anlayamadım.. Ama sonraları beni çileden çıkartmaya yetti. Uyutmuyor, yatırmıyor, hareket edemiyorum.. Saçlarıma dokunamıyorum. Kafamın tepe kısmı sağ ve sol lob aynı noktada beni bitiriyor, işkence gibi bu ağrı. Araştırmadığım şey kalmadı yok yok arkadaş tedavi yok. Küçüklüğümden beri asla ıslak saç ile dolsşmam hemen kurularım. E saçımda hiç boya yok doğal hali. Üstelik Öyle bakım vs.. maskeler falanda uğraşmam. Ama hayatımda ilk kez şunu fark ettim. Bekarken hiç böyle bir ağrı yaşamadım. Bu 1. Evlendim yine yaşamadım. Ama... evliliğimin bu son iki yılı çok çok büyük stres, kaygı, anksiyete , yüksek endişe, korku, yoğun uykusuzluk ve kilo alımı ile geçti.. Sonra düşündüm ki “ %100 ANKSİYETE YANİ YÜKSEK KAYGI, YOĞUN TAKINTILI DÜŞÜNCE” ye bağlı olduğunu keşfettim. Buna bağlı olarak ideal kilom 56 benim. Fakat ben bi aralar 73 kiloya çıktım işte o dönemler bu çok tetikledi. Tespitlerim şunlardır:

    1) Günde 8 Bardaktan az su içmek
    2) Yüksek Kaygı duymak herşeyden
    3) İdeal Kilonun ( 10 kilo fazla yukarısı olursa) bu durum nüksediyor. Ben 67.5 kilonun yukarısına çıktığım an Dip ağrılarım başlıyor.
    4) Çinko ya da Demir Vitamini eksikliği


    Bu yazdıklarım %100 Tespittir. Dediklerimi dikkate alınız. İletişime geçmek isteyenlere luxordani@hotmail.com adresinden ulaşabilirler. Umarım faydalı olurum bir nebze...

    YanıtlaSil
  52. Iyi günler ben 4-5 yil önce basimin sol tarafinda yanma hissettim beyin cerrahina gittim stressden dolayi oldugunu söyledim bol.bol su icmem gerekiyordu yürüyüs ve uykuma dikkat etmem Lazimdi.. ve simdi yine yanma.hissi var 2 Gündür stressden dolayi oldugunu düsünüyorum .. sizce sac nezlesi mi ?

    YanıtlaSil
  53. Aynı dert bendede var çare bulan varmi ne olur yardım edin

    YanıtlaSil
  54. Saclarimi palette ile boyadım boyadiktsn sonra saçlarım çok kötü sertleşti 10 gün sonra ağrı yanma dökülme başladı sac nezlesinin bütün belirtileri var gitmediğim cildiyeci dahiliyeci kalmadi cildiyeci hicbirseyin yok diyr dahiliyecinin birindede d vitaminim eksi 16 cıktı çok güzel kıvırcik sık olan saçlarımı omuzumda kestirdim ne yaptıysam olmuyor insanı çıldırtıyor en son galiba saclari sifirliycam yoksa saçlarım gidecek diye çok korkuyorum ama mutlaka çaresi olması lazim tıp artık kansere çare bulurken nasıl buna çare bulmaz anlamıyorum ne olur yardım edin yaa

    YanıtlaSil
  55. Oje kalem bari sen cevap ver dün yazdim ama kimse cevap bişey yazmadı fatma güneş ismim

    YanıtlaSil
  56. Saç derim çok hassas ve alerjik bu sebeple kullanacağım her ürüne dikkat etmem gerekiyor dökülmem başladığında çok araştırdım ne kullanabileceğimi doğal keratin ile karşılaştım dip bakımı için belli kısımlarda deneyerek başladım kullanmaya patentli keratin dip bakımı için çok iyi geldi bana yıpranmalar için de aldım şimdi ondan da çok memnunum.

    YanıtlaSil
  57. Tum yorumlari okudum.benim sac diplerimde de ara ara agrilar kasintilar acimalar hep olurdu. Fakat 1-2 gunden fazla surmezdi ve ben de sonra unuturdum. Gecen senelerde kuaforum sac mezlesi olmus olabilirsin dedi. Ama amaaan yaa cok onemli birsey degildir heralde diye onu da unutup gitmistim. Fakat gecen sene yasadigim kayip anksiyete panik atak ve asiri derece obsesif dusunceler sonucu olduguna ‘artik’ inandigim bir sac dokulmem var. ve 10 aydir dokuluyor. Ara ara azaldi ama o gur ve uzun saclarimi kaybettim. Yarisi nerdeyse dokuldu ve kestirmek durumunda kaldim. Sac mezoterapi demir ilaclari vs etki gostermedi. En son terapiye basladim. Asiri hassas ve duygusal bir insanim.33 yasindayim. 23 yasinda gayet gamsiz bir insanken 30 dan sonra niye boyle oldum bilmiyorum:) eski saclar geri gelir mi inanim bilmiyorum umudum var hala cunku psikolojimi toparlarsam hersey mumkunmus gibi hissediyorum. Insallah herkes bir gun bir sekilde caresini bulur.. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok fazla insanın bilmediği ancak hayatı epeyce etkileyen bir hastalık bu. Ama ben kurtuldum diyebiliyorum artık, giden saçlarımın da yarısı geri geldi diyebilirim. Moral, motivasyon, stresten uzak durmak, mutlu olmak... psikolojiyi düzeltince inanın saçlarınız da kendine gelecektir, moralinizi iyi tutun yeter :) sevgiler.

      Sil