20 Mart 2014 Perşembe

4 Pics 1 Word Nasıl bir Oyun?


Bu durum iyi mi kötü mü bilmiyorum ama artık birçoğumuzun akıllı telefonu var ve bu telefonlarda çeşitli uygulamalar indirip kullanıyoruz, bunların bir kısmını da oyunlar oluşturuyor haliyle :)

Şimdilerde oyunların modası pek kalmamış olsa bile (çünkü tapelerle kalkıp tapelerle yatıyoruz ve bütün gün bunu konuşuyoruz.) zamanınızı çok fazla almayacak, aynı zamanda İngilizcenizi sınayacak ve yeni İngilizce kelimeler öğrenebileceğiniz bir oyundan bahsetmek istiyorum. Bu oyun yaygın mı değil mi bilmemekle birlikte yaklaşık bir ay önce indirdim ve zaman zaman oynuyorum.



Bu oyunda 4 farklı resim arasındaki ortak kelime size soruluyor ve alt kısmında karışık harfler bulunuyor. Siz o resimler arasındaki ortak kelimeyi bulduğunuzda bölüm geçiyorsunuz ve puan topluyorsunuz. Yine zaman zaman size challenge adı altında 4 resimdeki ortak kelime soruluyor ve normalden daha fazla puan topluyorsunuz. Bu puanlarla harf satın alabilir bilmediğiniz kelimenin tamamını görebilirsiniz. Peki nasıl çok zaman almıyor bu oyun, takıldığınız bir bölümü geçmek için size her akşam kelimenin ilk harfi geliyor, eğer hala bilemezsiniz ertesi gün akşam ikinci harf geliyor. Yani bir kelimede takıldınız diyelim puan harcamak istemiyorsanız bir harf için akşamı beklemek gerekiyor.


Bu oyun sayesinde hem İngilizce kelimeleri hatırlıyor, hem de yeni kelimeler öğreniyorsunuz ve çok fazla zaman harcamıyorsunuz. Benden söylemesi :) Unutmadan oyunun ücretsiz olduğunu da söylemeliyim.


0 yorum:

Yorum Gönder