6 Mart 2014 Perşembe

Cilt Lekelerine Dogal Çözüm Ayva Çekirdegi




Bu aralar çok memnun kaldığım avokado maskesini uygulasam da zaman zaman farklı maskeler deniyorum. Aynı dönemlerde iki maske uygulamıyorum ancak o sıralar neyden şikayetçiysem ona göre maskemi seçiyorum. Avokado maskesini yapmamın nedeni ise kışın kuruyan cildimi nemlendirmek ve aynı zamanda ayva çekirdeğinin yaptığı işi de bir nebze görüyor olması.

Ancak annem güneş lekeleri için ayva çekirdeği maskesi yapıyor. Bu maske hem güneş lekeleri hem de sivilce lekelerinde etkili oluyor. Koyu lekelerin rengini açıyor, hafif kızarık sivilce lekelerini yok ediyor. Ancak yoğun kızarık, koyu lekelerinize uygulayıp işe yaramadı diyecek olanlar için bunu söylemem gerekiyor ki o lekeler için geç kaldınız. En azından ayva çekirdeği o lekeleri mucizevi bir şekilde geçirmiyor ancak rengini açabilir.
Ayva çekirdeğinin yüzü gerginleştirme özelliği de var aynı zamanda.

Gelelim bu maske nasıl yapılıyor. Ben maskeyi az miktarda birkaç günlük kullanım için yapıyorum. Gördüğünüz gibi küçük çay bardağının yarısından az su koyup üzerine bir ayvanın içindeki çekirdekleri koyuyorum. Bu çekirdekler birkaç gün içinde suyla birlikte jölemsi bir kıvam alıyor ve kullanmaya hazır hale geliyor. Daha sonra bu maskeyi bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Bittikçe yenisini yapabilirsiniz.

Ayva çekirdeği maskesini tüm yüz ve boyun bölgenize sürmeden önce küçük bir bölgede deneyip alerjiniz olup olmadığını denemelisiniz. Sürdüğünüzde kızarıklık ve aşırı kaşınma ile karşılaşırsanız bu maske size göre değil demektir.

Maskeyi yüzümüze sürerken jöle sürmüş gibi bir his oluyor. Sürdükten sonra kururken yüzünüzün gerildiğini hissediyorsunuz ve bir süre bu gerginlik kalıyor. Yüzünüzde 15dk bekletip yıkayabilirsiniz. Ancak ben doğal maskeleri gece yapıp yüzümde sabaha kadar bekletiyorum ve sabah yıkıyorum. Gün içinde yaptığınızda da yıkamayabilirsiniz ancak güneşe çıkacaksanız yıkamanızı öneririm. Ciltte kalan su bile güneşte leke yaptığı için ayva çekirdeği maskesi de güneşte tam tersi bir etki gösterebilir.

Maskeyi krem gibi düşünüp her gün sürebilirsiniz, 3günde bir de sürebilirsiniz, size kalmış ancak uzun süre kullanımda etkisini gösterecektir. Dikkat edilmesi gereken nokta cildi biraz kuruttuğu için yağlı cildi olanlar için değil ama kuru ciltliler yıkadıktan sonra nemlendirici ile ciltlerini desteklemeliler.


Son olarak avokado maskesi ile ilgili yazıma şuradan ulaşabilirsiniz.

11 yorum:

  1. Göz altına da sürülüyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Buzdolabında bekletdıkden sonramı surmemız gerkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabında beklemesi değil de, biraz bekleyip jelleşmesi önemli olan :)

      Sil
  3. Makale çok ayrıntılı olmuş. Gerçekten çok kaliteli bir siteniz var düzenli takip edeceğim bundan sonra çok faydalandım yazıdan teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. avakado maskesinin tarifini verebilirmisiniz ve yararları nelerdir yüzümde kahverengi lekeler ve sivilce izleri var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Avokado maskesi ile ilgili yazıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

      http://ojekalem.blogspot.com/2013/12/avokado-maskesi-20-gun-kullanmdan-sonra.html

      Sil
  5. Merhaba ilk deneyişim olcak dediğiniz gibi yaptım aynı jeli bir kaç gün uglulasam sorun olurmu???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, herhangi bir sorun olmaz sadece jel bir süre sonra sıvılaşmaya başlayacaktır, sıvılaştığını gördüğünüzde yenilemenizi öneririm.

      Sil
  6. Merhabalar bendr sivilce izleri var iyi gelir mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, leke şeklinde ise iyi gelebilir ancak çukur şeklinde ise iyi gelebileceğini düşünmüyorum malesef.

      Sil