30 Haziran 2014 Pazartesi

Avokado Nasıl Saklanır?



Bildiğiniz gibi avokadoyu ne kadar sert alırsanız alın birkaç gün beklediği zaman hemen yumuşamaya başlıyor ve uzun süre saklamak gibi bir şansınız olmuyor. Özellikle avokadoyu kestikten sonra eğer hepsini kullanmayacaksanız yine birkaç gün içinde kararmaya ve küflenmeye başlıyor. Kokusunda ve yapısında değişimler oluyor.

Ben de avokadoyu sadece maske yapmak için kullanıyorum ve tek seferde avokadonun hepsini harcamıyorum. Üstelik avokadoyu belli zamanlarda 1 lira gibi fiyatlara bulabilirken bazen 10 lira gibi uçuk fiyatlara satıldığı oluyor. Ben de ucuz olduğu zamanlarda alıp nasıl stoklarım diye düşündüm ve internette araştırdım ancak pek bilgi bulamayınca kendi yöntemimi kendim geliştirdim.

Ucuz bulduğum zaman avokadoyu alıp kullanabileceğim büyüklükte dilimleyip, temiz bir buzdolabı torbasına koyuyorum ve buzluğa atıyorum. Bu sayede istediğim zaman istediğim tazelikte kokmamış, kararmamış avokadolarım oluyor. Genelde çok kısa sürede çözünüyor ve çözündükten sonra kolaylıkla ezilecek kıvamda oluyor. Ben sadece maske yaptığım için yemeyi denemedim ve açıkçası öylece yenebilecek kadar lezzetli de bulmuyorum avokadoyu :)

Sizler de bu sayede istediğiniz zaman avokado saklayıp, her daim maske yapabilirsiniz.
Yaptığım avokado maskesi için burayı tıklayabilirsiniz.

Yorum bırakırsanız ve bloguma üye olursanız çok sevinirim :)
Instagramdan ulaşmak için http://instagram.com/ojekalem
Pinterestten ulaşmak için http://www.pinterest.com/ojekalem/
Eğer bana e-mail ile ulaşmak isterseniz ojecini@gmail.com

18 yorum:

  1. Tesekkurler... 1 Tl ye nerden buluyorsunuz markette 3 ten asagi hic gormedim. Kis icin cokca alip saklamak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, pazardan veya ara sokaklardaki küçük manav tarzı yerlerden buluyorum :)

      Sil
    2. Mrhaba avakadoyu yumusatmadanmi atiyosunuz buzluga

      Sil
    3. Merhaba avakadoyu yumusatmadanmi attiyosunuz detin dondurucuya

      Sil
    4. Değerli Avakado severler bizim bahçede avakado ağacımız var. Antalyada yaşıyoruz. Tükeetemediğimiz fazlayı manava veriyoruz. Tamamen ilaçsız organik. Sezonu ise 10-11-12. Aylar
      Büyüklüğü ortalama 250 gr civarında. Şimdi gecti ama sezonda isteyen olursa kargo ike gönderebilirim.
      05322748072

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. Ayni isimden bir sitede 10 adet 45 lira. Uewticisiniz sizde daha ucuz olmasi gerekmaz mi diye sirdum. Kargodan dolayi pahali 1000 adet alirsaniz uygun fiyattan gondeririz diye cevap geldi. Ne dersiniz alip paylasalim mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence daha uygun fiyata bulunabilir :) 1000 adeti alip paylassak bile hepsini saklayacak yeri nasıl bulacağız :D zaten bir avokado bana minimum 1 ay gidiyor nasil bitirecegiz o kadari :)

      Sil
  3. Avakadoyu yumusatmadanmi koydunuz dondurucuya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben genelde hafif olgunlarından alıp atıyorum direkt buzluğa.

      Sil
    2. merhaba, dondurucudan cözdürdükten sonra hic bozulma olmuyor mu ?

      Sil
  4. Marketten aldigim avakadolar iki haftadir yumusamadi hala tas gibi. Raf omrunu artirmak icin kimyasal sivi enjekte etmis veya genetigiyle oynamis olabilirler mi ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. avokadonun dışı taş gibi olsa da içi daha yumuşak oluyor, bence epey hamken toplamışlardır, öyle bir sıvı enjekte ettiklerini veya genetiği ile oynadıklarını sanmıyorum açıkçası :)

      Sil
  5. avakado yumusatmak icin bir saklama posetine elma ile birlikte koyup agzını kapayın 2 gune yumusar.

    YanıtlaSil
  6. Tesekkur ederim. Bundan sonra avakadolarim yumusacik olacak.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, Forever Living firmasının %100 avakado yağından yapılmış yüz ve vücut sabunundan haberiniz var mı? Ben diğer ürünlerini sağlık nedenlerinden dolayı severek kullanırken zamanla iş boyutuna taşıdım. Hediye amaçlı bir kaç sabununu almışım. Evdeki şampuan kaşıntı yapınca bunu bir denemek istedim. Yıkadım hayran kaldım. Sabun ötesi birşey. Saçıma ve cildime çok iyi geldi. O gün saçlarım ve yüzüm hiç kaşınmadı. Saçlarım ince telli olduğu için rüzgar hafiften yukarı üff dese yukarı, sağa puff dese sağa, sola off dese sola yatardı. Bu sabun hem saçlarımın güzel görünmesini sağladı, hem de çok hoş bir şekilde durmasını. Sonra şampuanıyla birlikte kullanmaya başladım. Tüm ürünleri gibi bu ikili de mükemmel ürünler. Tavsiye ederim. Almak isterseniz size yardımcı olurum. Beni ekleyebilirsiniz. facebook.com/yukselsubasi Buradaki avakado (ve doğal ürün) tutkunlarıyla ekip olarak, sağlıkta varlıkta birlikte bir şeyler başarabilmek umuduyla selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, açıkçası bilmiyorum forever living avokado ürünlerini ancak aloe vera ürünlerinden haberim var :) bence bir de aloe veralı ürünleri denemelisiniz. çok teşekkür ederim, denerseniz ve paylaşırsanız sevinirim.

      Sil
  8. Sayfanın konusu "Avakado" olması itibarıyla Forever Living ürünlerden avakado yağından yapılmış sabun hakkındaki kanaatimi paylaşmıştım :) FLP'nin bir çok ürününü severek kullanıyorum. Örneğin, en popüler ürünlerinden diş macunu % 35 saf Aloe Vera Jel içerir. Doğal antibiyotiktir. Diş taşı ve tartarları azaltır. Sigara vb. oluşumlardan olan kirliliği temizler, kısa zamanda beyazlanma sağlar, ağız kokusunu giderir, Diş eti kanamalarında ve çene kemiği iltihaplanması problemlerinde çok etkilidir. :) Forever Living ürünleri yanlış ve yetersiz beslenmeye bağlı bir çok şikayetin giderilmesinde insanlığın yeni umudu oldu. Tip 2 Diyabetten tutunda kalp damar hastalıklarına, eklem rahatsızlıklarından hafıza ve psikolojik sorunlara kadar bir çok rahatsızlığın giderilmesinde mükemmel sonuçlar veriyor. İlaçla tedavinin etkisini artırmasının yanı sıra, ilaçların yan etkilerini (kemoterapi gibi) gideriyor. Vücudumuzu kimyasallardan temizliyor. İlaç olmadığı için ciddi yan etkilerine rastlanmıyor. Nasıl temin ederiz noktasında ilgi almak isteyenler rahatlıkla bana ulaşabilirler. Kendilerine ömür boyu sağlıklı kalmaları, ayrıca ciddi kazançlar sağlamaları konusunda yardımcı olmaya hazırız. 0505 503 4858 İyi günler dilerim :)

    YanıtlaSil