11 Nisan 2015 Cumartesi

Saçlar için Shea Butter ve Hindistan Cevizi Yagı / Doa Kozmetik


Yılbaşında Doa Kozmetikten ilk alışverişimi yapmıştım. İlk kez alışveriş yaptığım için bazı tedirginliklerim vardı ama indirimde aldığım için denemekten zarar gelmez dedim. Daha sonra sevgililer günü sonrası 15 şubat indiriminde de epeyce ürün aldım ama yazılarını yazmak kısmet olmamıştı.

En çok kullandığım iki ürünle başlamak istiyorum, Shea butter ve Hindistan cevizi yağı... 

Shea butter ve hindistan cevizi yağını birlikte saçlarım için kullanıyorum. Shea butter erimesi hindistan cevizine göre daha zor bir katı yağ. Hindistan cevizi yağı ise elinize aldığınızda hemen vücut ısısyla eriyen bir yağ. Ben her banyo öncesi saçlarıma yetecek kadar shea butterı avucuma alıp eritiyorum, üzerine de hindistan cevizi yağını eritip, avucumda karıştırarak büyük kısmını saç uçlarıma yediriyorum. Kalan yağı ise saç diplerime yedirerek 1 saat kadar bekliyorum. Her iki yağ da tek şampuanda saçlarımdan akıp gidiyor zaten.

Sonucunda yumuşacık, akıp giden saçlarım oldu. Yaklaşık 3 aydır haftada iki kere uyguluyorum her iki yağı da ve zamanla saçlarım daha parlak, daha yumuşak daha yatışmış saçlarım var. Ama biz kadınların iyi ve kötü saç günleri var malesef, ne yaparsam yapayım saçlarım ayrı bir birey gibi benden bağımsız bir şekilde istediği günler çok çok iyi, canı istemezse de şekil almayan bir hal alıyor :) Bu iki yağ vazgeçilmezim oldu diyebilirim çünkü saçlarım iki yağı uyguladığım günlerde genellikle iyi saç gününde oluyor :)

Çok fazla kullandığım diğer ürün ise Argan yağı, onu da bir sonraki yazımda yazmak istiyorum. Saç uçlarım için başka bir markanın Argan yağını incelemiştim, o yazıma da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Fazlaca kullandığım diğer ürün ise Keratinli saç bakım yağı ve onun da yazısını mutlaka yazacağım.


Yorum bırakırsanız ve bloguma üye olursanız çok sevinirim :)
Instagramdan ulaşmak için http://instagram.com/ojekalem
Pinterestten ulaşmak için http://www.pinterest.com/ojekalem/
Eğer bana e-mail ile ulaşmak isterseniz ojecini@gmail.com

2 yorum:

  1. Doa Kozmetik ürünlerini ben de şiddetle tavsiye ederim. Özellikle saçlar için sevgilerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, siz hangi ürünleri daha çok kullanıyorsunuz?

      Sil