9 Kasım 2014 Pazar

Mis Kokulu Çilek Reçeli



Azıcık geç bile olsa bu çilek reçelini yazmasam olmazdı. Tamam herkes reçelin nasıl yapıldığını üç aşağı beş yukarı bilir ama önemli olan doğru çileği bulabilmekte. Bizim buralarda Ekim ortalarında Kaz dağlarından minik ama çok güzel kokulu ve lezzetli çilekler geliyor. O büyük, kof, kokusuz ve lezzetsiz çileklerin güzelliğine aldanmayın derim. Çünkü çilek reçeli bu minik ama leziz çileklerle ayrı güzel oluyor. Yapmak için ise aşağıdaki basit listeye sahip olmamız yeterli,



  • Çilek
  • Şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Çileklerin saplarını ayıklayıp, şöyle bir sudan geçirdikten sonra şekerini koyuyoruz. Çilek, şeker oranını siz belirleyebilirsiniz, biz 1 kilo çileğe bir buçuk su bardağı şeker koyuyoruz. Biliyorum size az gelebilir ama çok şekerli sevmediğimiz için bize yetiyor, hem de şeker yerine bol bol çilek tadı gelmiş oluyor ağzımıza. Şekerini eklediğimiz çileklerin ağzını kapatıp sabaha kadar bekliyoruz(akşamdan yaptığımızı varsayarsak). Sabaha kadar sulanan çileklerin üzerine ekstra su koymaya bile gerek yok. Sonra orta ateşte pişirmeye başlıyoruz, bu arada üzerinde oluşan köpükleri almak reçelin berraklığı açısından önemli, kıvam alana kadar pişirip limon suyunu da ekliyoruz ve birkaç dakika sonra ocaktan alıyoruz.



Eğer kışın da yemek isterseniz, sıcakken kavanozlara doldurup ters çevirerek 24 saat bekletebilirsiniz. Böylece reçeliniz bozulmadan bir kış boyunca bekler. 
Kızarmış ekmek, tereyağı, çilek reçeli üçlüsü... Şimdiden afiyet olsun :)


Yorum bırakırsanız ve bloguma üye olursanız çok sevinirim :)


Instagramdan ulaşmak için http://instagram.com/ojekalem
Pinterestten ulaşmak için http://www.pinterest.com/ojekalem/
Eğer bana e-mail ile ulaşmak isterseniz ojecini@gmail.com

0 yorum:

Yorum Gönder