Birçoğumuz zebra kekin ne olduğunu
ve nasıl yapıldığını biliyoruz. Hatta internette araştırdığımda
birçok değişik zebra kek gördüm. Yeşil, beyaz ve kakaolu
yapılanını bile gördüm. Ancak zebra keki araştırırken karşıma
beni benden alan, cezbeden ve aklımı çelen başka bir kekle
buluştum, başlıktan da anlaşılacağı üzere zürafa kekinden
bahsediyorum. Hemen yapmaya karar verdim. Aslında bu kek şeklinden
de anlaşılacağı üzere bir rulo pasta. Tarifini araştırdığımda
pek bilgi bulamadım açıkçası. Yazılı olanlarsa insanların
kendince bulduğu fikirlerdi. Yani bence tarifi bu şekilde tarzı
tariflerdi. O yüzden ben hepsini birleştirerek, kendi rulo pastamın
tarifiyle yaptım. Ortaya bir karışım çıkardım. Pek tabi ilk
denememde benimki zürafa kekten ziyade iki renkli bir pastayı
andırdı. Keki çok az miktarda yaptığım için, kalıbım da çok
küçüktü ve beyaz kısımlarını sıkmakta hayli zorlandım.
Sıktıktan sonra da kek hamurum yayıldı. Orjinaline pek benzemedi
açıkçası. arasına krema ve muz koyunca tadı pek bi güzel oldu.
Az yaptığım için hemencecik afiyetle yedik. Bir sonraki denemem
de kakolu kısmıyla çizgileri yapmayı düşünüyorum. Kakaolu
hamuru daha kıvamlı yapacağım ve yayılmasını bir miktar
engelleyebileceğimi düşünüyorum. Eğer ki başarılı
olabilirsem aynı başlıkta buluşacağız.
Unutmadan kekin orijinal hali de
aşağıda ve benimkine pek benzemediği aşikar :)
Bence beyaz kısmı şekillendirilen sonra bu 5 dk firinliyo sonra kakaoluyu dokuyorlar
YanıtlaSilmuhtemelen öyle, ancak benimki tam bir hayalkırıklığı oldu :))
Sil