Son üç senedir turunç reçeli
yapıyoruz. Daha önce ne denemişliğim ne de tatmışlığım
vardı. Açıkçası ilk denememizde tadına bayıldım. Hazır
şekerlemeler gibiydi, hem görüntüsü hem de tadı. Biz biraz
uğraşarak kıvırıp ipe dizme yöntemiyle yapıyoruz. Tadına
olduğu kadar görüntüsüne de önem veriyoruz.
Değişik bir kahvaltılık arayanlara,
reçel sevenlere ve ben biraz uğraşırım sonunda nasılsa buna
değecek diyenlere çok çok güzel bir reçel bu. Bir günde
hazırlanmıyor, biraz uğraşmanız gerekiyor. Günlerce acısı
gitsin diye suyunu değiştirmeniz gerekiyor ama sonuç gerçekten
buna değiyor. Üstelik dışarda satın almak istediğinizde
gerçekten pahalı bir reçel bu. Bense bahçedeki ağaçtan
topluyorum. Yaklaşık 3-4 kilo turunçtan yapıyorum. Hepsini yiyip
bitiremeyeceğimiz için pratik bir saklama püf noktası da vereyim
size. Kabukları kazıyıp, ipe dizip, acılığı gidene kadar suda
beklettikten sonra yiyebileceğimiz kadarını reçel yapıyoruz ve
kalanını parçalara ayırıp buzluğa atıyoruz. Bittikçe yeniden
reçel yapıyoruz. Tadında hiçbir değişiklik olmuyor, taze taze
her daim yiyoruz.
Mutlaka denemelisiniz. Pazarlarda
bulabilirsiniz. Ama eğer İzmir’deyseniz şanslısınız demektir
çünkü burada her sokakta mutlaka turunç ağaçları bulunuyor,
istediğiniz kadar toplayabilir, bol bol yiyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder