Milföy hamuruyla
çok yeni tanıştım. Meğer büyük kolaylıkmış. Ancak ama ancak
kat kat çok yağlı bir poğaça istiyorsanız bunu söyleyebilirim.
Normal pastane poğaçası gibi değil bu. İzmirliler bilirler
burada boyoz denen bir yağlı kat kat bir börek satılır. Bu
böreğin içinde hiçbir şey yoktur. Milföy hamuru da bu boyozun
arkadaşı bence. Tadı boyoz kadar güzel değil ama içine peynir
koyduğunuzda değişik bir lezzet elde etmiş oluyorsunuz. Asıl
güzel tarafı çok pratik, yarım saatte yapıp yiyebileceğiniz bir
beş çayı veya kahvaltılık bu milföy.
Tarifine gelince
içine maydanozla karıştırılmış peyniri koyup üçgen üçgen
katlıyorsunuz. Üzerine yumurta sürüp biraz susam, biraz çörek
otu ve benim en sevdiğim beyaz haşhaş serpip görüntüsünü de
güzelleştiriyorsunuz. 180-185 derece önceden ısıtılmış
fırında 20-25 dakika pişiriyorsunuz ve sonuç olarak süper
kabarık, çıtır çıtır, kat kat milföy börekleriniz hazır
oluyor.
Maalesef
çok yağlı ve hamur işi olduğu için her ne kadar güzel olsa da
çok fazla yemenizi öneremiyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder